Γυναίκα και πούρο

Η σχέση της Γυναικας με τα Πούρα

19 Απριλίου

Καθώς οι γυναίκες αρχίζουν να καπνίζουν πούρα σε μεγαλύτερους αριθμούς, πολλές καταλήγουν να γίνουν μακροχρόνιες καπνίστριες πούρων. Τα πούρα συνήθως τα κάπνιζαν μόνο άντρες και θεωρούνταν ως δραστηριότητα για τους άνδρες με τους άντρες φίλους τους. Ένας από τους μεγαλύτερους λόγους για τους οποίους πλέον φαίνονται περισσότερες γυναίκες που καπνίζουν πούρα είναι επειδή τα ανακαλύπτουν με τους δικούς τους όρους – χωρίς προκαταλήψεις. 

Τους αρέσει η μυρωδιά, η γεύση και το τελετουργικό. Πρόκειται για τη διέγερση των αισθήσεων ακριβώς «όπως το να δοκιμάζεις ένα καλό κρασί: το μυρίζεις, το γεύεσαι, το κοιτάς, το νιώθεις, μπορείς να πεις ότι το ακούς» (Ανώνυμος). 

Το κάπνισμα πούρων είναι περίπου το ίδιο πράγμα. Ένα γνήσιο χειροποίητο πούρο είναι κατασκευασμένο από τουλάχιστον τρεις διαφορετικές ποικιλίες καπνού, και η τελική τους γεύση καθορίζεται από διάφορους παράγοντες, όπως το πού καλλιεργήθηκε ο καπνός, η διαδικασία παλαίωσης και πού αποθηκεύτηκαν τα πούρα. 

Αν και η μυρωδιά των πούρων μπορεί να είναι αντιπαθητική στην αρχή, με την εξάσκηση, το βάθος και η ευχαρίστηση στο κάπνισμα ενός πούρου γίνονται εμφανή. Για να καπνίσεις ένα πούρο, χρειάζεσαι υπομονή και χρόνο για να χαλαρώσεις και να διασκεδάσεις — να κάθεσαι εκεί, να απολαμβάνεις τη γεύση και να βλέπεις τον καπνό ενώ χάνεις τον εαυτό σου στα συναισθήματά σου.

Αν είσαι γυναίκα, αυτή είναι η κατάλληλη εποχή για να σπάσεις τα αχρείαστα ταμπού και να απολαύσεις ότι σε ικανοποιεί. Όπως ένα πούρο που καλύπτει 100% τις ανάγκες σου. Με τους όρους σου.