All About Cigars, Choose Your Cigar, Cigars, Νέα & Ανακοινώσεις

Συνδίασε το πούρο σου με το κατάλληλο ποτό

18 Απριλίου

Ο συνδυασμός πούρων με ποτά χρησιμεύει για να βελτιώσει τις υπάρχουσες γεύσεις του μείγματος καπνού ή να αποκαλύψει κρυμμένα χαρακτηριστικά όπως θαμμένους γευστικούς θησαυρούς. Ωστόσο, ο συνδυασμός του λανθασμένου πούρου και του ποτού αυξάνει την πιθανότητα ούτε το πούρο ούτε το ποτό να έχουν υπέροχη γεύση. Επομένως, εάν θέλετε να ταιριάξετε τον χαρακτήρα ενός πούρου με το πνεύμα ενός αλκοολούχου ποτού, θα πρέπει να αφιερώσετε την πλήρη προσοχή σας και στα δύο είδη πολυτελείας. Υπάρχουν ορισμένοι βασικοί κανόνες που πρέπει να τηρούνται.

Κανόνες για το ζευγάρωμα πούρων και ποτών

Πολλοί σομελιέ πούρων συνιστούν να συνδυάζετε πούρα με γεμάτο σώμα με σκληρά ποτά και πούρα με ελαφρύ σώμα με πιο ελαφριά ποτά. Το κύριο κριτήριο είναι: Η αρωματική ένταση του πούρου και του ποτού πρέπει να ταιριάζει. Κάθε προϊόν θα πρέπει να έχει επαρκή αρωματική ένταση από μόνο του, ώστε να μην εξαφανίζεται ή κατακλύζεται. Ένας άλλος ουσιαστικός κανόνας είναι να επιτύχετε τη σωστή ισορροπία μεταξύ των γεύσεων. Θα πρέπει να υποστηρίζουν ο ένας τον άλλον. Τελικά, όμως, η γλώσσα καθορίζει τα πάντα. Το ζευγάρωμα πρέπει να ισορροπεί και να ταιριάζει στη γεύση του εκάστοτε καταναλωτή.

Ποια ποτά ταιριάζουν με ποια πούρα;

Κονιάκ, ρούμι ή μπέρμπον

Τα γεμάτα πούρα συνδυάζονται υπέροχα με σκούρο ρούμι και vintage κονιάκ. Το μπέρμπον συνδυάζεται καλά με πούρα με γεμάτο σώμα γιατί το άρωμά του ξεδιπλώνεται σε πολλά κύματα χωρίς να είναι βαρύ. Το κουβανέζικο ρούμι είναι ο τέλειος σύντροφος για δυνατά πούρα. Το καλύτερο είναι να συνδυάσετε δυνατά πούρα με ένα πικάντικο ρούμι.

Οίνος και Prosecco

Ο συνδυασμός με το κρασί σάς επιτρέπει να βελτιώσετε και να τελειοποιήσετε σημαντικά την εμπειρία της γεύσης του πούρου. Το κρίσιμο είναι: Κανένα από τα δύο είδη πολυτελείας δεν πρέπει να κυριαρχεί. Η καλύτερη επιλογή για ένα βαρύ κρασί είναι ένα δυνατό πούρο από τη Νικαράγουα. Το λευκό κρασί ταιριάζει πολύ με πιο ήπια, πιο ανοιχτόχρωμα πούρα από τη Δομινικανή Δημοκρατία. Το λευκό κρασί και το Prosecco συνδυάζονται καλύτερα με ήπια πούρα. Πιο στιβαρά, πιο σκούρα πούρα λειτουργούν ιδιαίτερα καλά με δυνατό κόκκινο κρασί. Από την άλλη πλευρά, τα σκοτεινά κρασιά με γεμάτο σώμα, όπως το Merlot, ταιριάζουν τέλεια με πούρα που έχουν γλυκό καπνό.

Μπύρα αλκοολούχα ή μη

Ο συνδυασμός μπύρας με καπνό υπόκειται στους ίδιους κανόνες με το κρασί: τα ήπια πούρα συνδυάζονται υπέροχα με μια ελαφριά μπύρα. Το ίδιο ισχύει για τη μη αλκοολούχα και την αλκοολούχα μπύρα: μια ελαφριά μπύρα συνδυάζεται καλά με πούρα ελαφρού έως μεσαίου σώματος με απαλό άρωμα. Εάν απολαμβάνετε μια μαύρη μπύρα με υψηλότερη περιεκτικότητα σε βύνη, μπορείτε να τη συνδυάσετε με έναν ελαφρώς πιο δυνατό καπνό με πικάντικο άρωμα.

Ουίσκι

Όσο περισσότερο χρησιμοποιείτε την αίσθηση της γεύσης σας, τόσο καλύτερος γίνεται ο ουρανίσκος σας, με τον οποίο ακριβώς οι παραγωγοί πούρων και οι αποστακτήρες ουίσκι βελτιώνουν την τεχνογνωσία τους. Τα πούρα με πλήρες σώμα ταιριάζουν καλύτερα με τα single malt Highland. Τα δυνατά πούρα και το σκωτσέζικο ουίσκι είναι επίσης ένας ιδανικός συνδυασμός. Τα πούρα με μεσαίο σώμα συνδυάζονται υπέροχα με το ιρλανδικό ουίσκι. Ένα δυνατό ουίσκι συμπληρώνει επίσης τα δυνατά πούρα.

Καφές

Εάν εκτιμάτε ένα ελαφρύ πούρο ως πρωινό καπνό, μπορείτε να το συνδυάσετε με μαύρο καφέ. Ο καφές είναι ίσως το πιο δημοφιλές μη αλκοολούχο ποτό με πούρα. Επιπλέον, τα πούρα με ελαφρύ σώμα συνδυάζονται υπέροχα με τον ήπιο καφέ. Εάν προτιμάτε τον δυνατό καφέ, θα πρέπει να επιλέξετε ένα πικάντικο πούρο, έτσι ώστε οι γεύσεις του ενός να μην υπερισχύουν του άλλου. Τα κρεμώδη πούρα επιτρέπουν επίσης λίγη κρέμα στον καφέ σας και στα γλυκά πούρα λίγη ζάχαρη.

Τσάι

Το τσάι είναι επίσης φανταστικό για να απολαύσετε μια αρωματική εμπειρία. Η ξινή γεύση του μαύρου τσαγιού συμπληρώνει υπέροχα πιο στιβαρά μείγματα και συχνά ενισχύει καλύτερα τα γήινα και σοκολατένια αρώματα. Ο συνδυασμός πράσινου τσαγιού ή ήπιου τσαγιού με πούρα με ελαφρύ σώμα μπορεί να βελτιστοποιήσει τις γεύσεις, καθώς αποκαλύπτουν τις λουλουδένιες και γλυκές νότες τους. Όπως και με τον καφέ, δεν είναι κακό να προσθέσετε λίγη γλυκύτητα ή κρέμα, ιδιαίτερα με τα κρεμώδη και γλυκά πούρα