Νέο κατάστημα στη Θεσσαλονίκη! Τηλ: 2310240016 - Μητροπόλεως 24, 54624

Βρές τον τύπο σου

Πρώτα επίλεξε το μέγεθος σου

Robusto

Αρκετά συνηθισμένο, το Robusto καίει 30-45 λεπτά και δημιουργεί αρκετά υψηλό επίπεδο καπνού. Αυτό είναι το πιο δημοφιλές πούρο στην αγορά. Ένα τυπικό στιβαρό έχει μέγεθος μεταξύ 4,75 και 5,5 ίντσες και με μετρητή δακτυλίου συνήθως γύρω στις 50.

Belicoso

Tο Belicoso τείνει να είναι λίγο πιο κοντό και πιο κωνικό με μετρητές δακτυλίου περίπου 50. Τορπιλοειδές όσον αφορά το σχήμα, αυτά τα πούρα τείνουν να προσφέρουν λίγο περισσότερη συγκέντρωση όσον αφορά τη γεύση και τα αρωματικά.

Corona

Δημοφιλή σε όλο τον κόσμο, αυτά τα τυπικά πούρα 5,5 ιντσών έχουν μετρητή δακτυλίων 42 και είναι μια εξαιρετική ισορροπία στιβαρού μεγέθους, χωρίς όμως να απαιτούν δέσμευση δύο ωρών και χωρίς υπερβολικά σκληρή συσσώρευση πίσσας, αλλά με αρκετή ένταση γεύσης λόγω της σχετικά στενής διαμέτρου.

Toro

Με μήκος 6 ίντσες και με ένα δυνατό μετρητή δαχτυλιδιού μεγέθους 50 και άνω, αυτά είναι πούρα που προορίζονται να τα απολαμβάνετε αργά.

Panetela/Lancera

Οι όροι “lancero” και “panatela” αναφέρονται και οι δύο στο ίδιο πούρο, ένα κομψό σχήμα και μέγεθος που έχει συνήθως μήκος τουλάχιστον 6 ίντσες – συχνά 7 – και έχει ένα στενό μετρητή δακτυλίου μεταξύ 34 και 38. Μπορούν να είναι απολαυστικά απαλά ή αρκετά στιβαρά ανάλογα με τον επιλεγμένο καπνό.

Churchill

Παρόμοια με την περσόνα του διάσημου Βρετανού πρωθυπουργού για τον οποίο ονομάζονται, τα πούρα Churchill είναι μεγάλα. Όπως συνήθως μήκους 7 ιντσών και με μετρητή δακτυλίων 50. Αυτό είναι το πούρο, όπου μπορείτε να βασιστείτε σε μια μεγάλη γεύση που αλλάζει πολύ κατά τη διάρκεια της μακράς συνεδρίας καπνίσματος.

Pyramid

Οι πυραμίδες είναι πούρα με κομμένα πόδια, όπως τα parejos, αλλά με κεφάλια κωνικά μέχρι ένα σημείο. Γενικά, τα πούρα έχουν μήκος από 6 έως 7 ίντσες, με μετρητές δακτυλίου περίπου 40 στο κεφάλι που διευρύνονται σε 52 έως 54 στο πόδι. Η πυραμίδα είναι πολύτιμη γιατί η κωνική κεφαλή επιτρέπει στις πολύπλοκες γεύσεις του πούρου να συγχωνεύονται στο στόμα.

Έπειτα επίλεξε το εξώφυλλο σου

Τα περιτυλίγματα πούρων διατίθενται σε μια ευρεία γκάμα χρωμάτων, από το πιο ανοιχτό πράσινο και το κίτρινο έως το σκούρο μαύρο. Όπως ακριβώς υπάρχουν επτά βασικά χρώματα που συνθέτουν το ουράνιο τόξο, υπάρχουν επτά βασικές χρωματικές διακρίσεις μεταξύ των περιτυλίξεων, με άπειρο αριθμό αποχρώσεων μεταξύ κάθε χρώματος.

Από το ανοιχτό στο σκοτάδι, οι επτά περιγραφές χρώματος περιτυλίγματος που χρησιμοποιούνται συνήθως είναι:

Double Claro /Candela

Το πιο ελαφρύ, ελαφρώς πράσινο περιτύλιγμα, το στυλ επιτυγχάνεται με το μάζεμα πριν από την ωρίμανση.

Claro 

Ένα κιτρινωπό ή ανοιχτό μαύρισμα, που συνήθως επιτυγχάνεται με την ανάπτυξη στη σκιά. Επιτρέπουν στις γεύσεις των γεμιστικών καπνών να κυριαρχούν στη γεύση του πούρου.

Colorado Claro

Ανοιχτό κοκκινοκαφέ συχνά καλλιεργείται σε άμεσο ηλιακό φως και δίνεται περισσότερος χρόνος για να ωριμάσει πριν από τη συλλογή.

Colorado

Το κέντρο της χρωματικής κλίμακας. Αυτά τα πούρα είναι μεσαίου καφέ έως καστανοκόκκινα και με πλήρη γεύση, αν και απαλά και διακριτικά στο άρωμά τους. Αυτά τα περιτυλίγματα συχνά καλλιεργούνται σε σκιά.

Colorado Maduro

Συνήθως συνδέεται με τον καπνό που καλλιεργείται στην Κούβα ή την Ονδούρα , έχει σκούρο καφέ χρώμα.

Maduro  

Αυτή η απόχρωση μπορεί να ποικίλλει από ένα βαθύ κοκκινοκαφέ έως σχεδόν μαύρο. Maduro σημαίνει “ώριμος” στα ισπανικά, που αναφέρεται σε μεγαλύτερο χρόνο που απαιτείται για να ωριμάσει αυτό. Ένα περιτύλιγμα maduro προσδίδει σημαντική γεύση σε ένα πούρο: τείνει να είναι ήπιο σε άρωμα, αλλά να έχει έντονη, σχεδόν γλυκιά γεύση.

Oscuro

Αυτή η απόχρωση περιτυλίγματος μαύρου επιτυγχάνεται αφήνοντας τα φύλλα στο φυτό όσο το δυνατόν περισσότερο, χρησιμοποιώντας μόνο τα φύλλα από την κορυφή του φυτού και ζυμώνοντάς τα για ιδιαίτερα μεγάλο χρονικό διάστημα. 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *