Νέα & Ανακοινώσεις

Πώς φτιάχνονται τα ποιοτικά πούρα

18 Απριλίου

Τα πούρα είναι ένα δείγμα υψηλής τάξης και καλής αισθητικής. Θεωρείται ως το “τσιγάρο των πλουσίων” και ακόμα και ο τρόπος που το καπνίζεις θέλει τέχνη.

Δεν μπορούμε να πούμε πως η παρασκευαστική αξία των πούρων είναι κάτι περίτεχνο ή ακριβό. Ο αποξηραμένος καπνός τεμαχίζεται ελαφρά, τυλίγεται και ρολάρεται σε ένα μεγαλύτερο φύλλο. Αν αρχίσεις να ξεφλουδίζεις τις στρώσεις ενός καλού και ακριβού πούρου, θα δεις ότι η διαδικασία κατασκευής τους είναι πιο περίπλοκη από όσο φαίνεται.

Το είδος του καπνού, μέχρι και ο τρόπος που αυτός διπλώνεται ώστε να μπορεί να φτάσει στο στόμα σου, παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην απόλαυση που σου προσφέρει το κάπνισμα του πούρου. Στο παρακάτω βίντεο μπορείς να δεις τη διαφορά της παραγωγής των πούρων ποιότητας από τα πούρα του σωρού.

Τα φτηνά πούρα συνήθως παρασκευάζονται σε μηχανές και γεμίζονται με ψιλοκομμένο καπνό, όμοιο με αυτόν που βρίσκουμε στα τσιγάρα. Η τέχνη των χειροποίητων πούρων όμως δεν έχει χαθεί και ανεξάρτητα από τη χώρα παραγωγής τους, τα στριφτά πούρα πάντα είναι καλύτερης ποιότητας.