All About Cigars, Choose Your Cigar, Cigars, Νέα & Ανακοινώσεις

Πως να καπνίσετε το πούρο σας

18 Απριλίου

Βήμα 1: Βρείτε ένα ήρεμο μέρος.

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, το μέρος όπου καπνίζετε το πούρο σας μπορεί να δημιουργήσει ή να χαλάσει την πρώτη σας εμπειρία πούρου. Συνήθως, ένα cigar lounge είναι ένα εξαιρετικό μέρος γιατί είναι ένα ήρεμο περιβάλλον και οι άνθρωποι σέβονται πολύ ο ένας τον χώρο του άλλου. 

Βήμα 2: Βρείτε το κατάλληλο πούρο για εσάς.

Η εύρεση ενός υπέροχου πούρου είναι απαραίτητη για την πρώτη σας εμπειρία.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε κάτι για το μείγμα πριν επιλέξετε πούρο. Αυτό σας βοηθά να διασφαλίσετε ότι δεν θα επιλέξετε έναν καπνό που είναι πολύ δυνατός ή πολύ ήπιος. Δεν χρειάζεται να γνωρίζετε κάθε τελευταίο συστατικό καπνού του πούρου για να κάνετε μια τεκμηριωμένη επιλογή, αλλά θα πρέπει πάντα να έχετε μια βασική ιδέα για το επίπεδο αντοχής του πούρου πριν το αγοράσετε.

Προτείνουμε να έχετε ένα απαλό και νόστιμο πούρο χωρίς να καταπιέζετε το στόμα και τη μύτη σας.

Βήμα 3: Κόψτε το πούρο σας με τον σωστό τρόπο.

Το να κόψετε το πούρο σας μπορεί να φαίνεται λίγο απλοϊκό και να μην αξίζει καν κάποιες γραμμές, αλλά μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στην εμπειρία σας στο κάπνισμα πούρων. Τα πούρα premium έχουν συνήθως τρία καπάκια, ποτέ λιγότερο από δύο. Το καπάκι είναι αυτό που κρατά το πόδι του πούρου μαζί, κλείνοντας τα φύλλα καπνού όταν τυλίγονται. Είναι πολύ σημαντικό να κόψετε το πούρο σας με ένα πολύ κοφτερό κόφτη και το κόψιμό σας να είναι αρκετό για να ξεκολλήσει το πρώτο καπάκι. Θυμηθείτε, μπορείτε πάντα να περιορίσετε λίγο περισσότερο, αλλά δεν μπορείτε ποτέ να το αναιρέσετε. Μόλις κοπεί, κόβεται για πάντα. Εάν κόψετε πολύ το πούρο σας, διατρέχετε τον κίνδυνο να αρχίσει να ανοίγει το φύλλο περιτυλίγματος και θα καταλήξετε με ένα χαλασμένο πούρο και ένα στόμα γεμάτο κομμάτια καπνού. Και αυτό δεν είναι ποτέ ευχάριστο. Κόψτε το με σιγουριά για να μην μπλοκάρει η λεπίδα και καταστρέψει τα φύλλα. Ένα σφίξιμο δυνατά στον κόφτη και είστε έτοιμοι.

Βήμα 4: Φρυγανίστε το!

Οι πιθανότητες είναι ότι το πρώτο σας ένστικτο είναι να πάρετε τον αναπτήρα και να βάλετε τη φλόγα απευθείας στο πούρο σας και να το φυσήξετε μέχρι να ανάψει. Σας παρακαλώ, μην το κάνετε αυτό. Αντίθετα, αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να κρατήσετε το πούρο υπό γωνία και να ανάψετε τον αναπτήρα σας χωρίς η φλόγα να αγγίζει ποτέ τα φύλλα. Η θερμότητα από τον αναπτήρα είναι υπεραρκετή για να αρχίσει να παράγει λίγο καπνό. Συνεχίστε να περιστρέφετε το πούρο μέχρι να ανάψει ομοιόμορφα. Η πιο σημαντική συμβουλή είναι να μην καίτε ποτέ το πούρο σας πολύ γιατί η γεύση του θα γίνει πολύ δυσάρεστη.

Βήμα 5: Φύσηξε και όχι “τραβήξετε” τον καπνό.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε πριν φουσκώσετε τον καπνό είναι να φυσήξετε τον «παλιό» καπνό

Βάλτε το πούρο στο στόμα σας και φυσήξτε απαλά τον συσσωρευμένο καπνό μέσα του

Το πρώτο τράβηγμα πρέπει να ελέγχεται, με τον καπνό να μπαίνει σιγά σιγά στο στόμα σας σχηματίζοντας τις πρώτες γευστικές νότες του πούρου σας. Δεν υπάρχει συνιστώμενος χρόνος για ρουφηξιά, απλώς κάντε ό,τι αισθάνεστε πιο άνετα για εσάς.

Βήμα 6: Μην εισπνέετε!

 Ο σωστός τρόπος για να καπνίσετε το πούρο σας είναι να ρουφήξετε απαλά τον αέρα και να γεμίσετε το στόμα σας με αυτόν τον νόστιμο καπνό. Αφήστε τον καπνό να μείνει στο στόμα σας για μερικά δευτερόλεπτα και μετά φυσήξτε τον απαλά. Προσπαθήστε να συγκεντρωθείτε στα αρώματα που παράγει ο καπνός στο στόμα σας και στον αέρα που σας περιβάλλει. Προς το παρόν, θα μυρίζει μόνο σαν πούρο, αλλά με τον καιρό θα μπορείτε να αναγνωρίσετε γεύσεις όπως βανίλια, κόκκους καφέ, σοκολάτα, δέρμα, πιπέρι και πολλά άλλα.

Βήμα 7: Πάρτε το χρόνο σας.

Τα πούρα προορίζονται για να τα απολαμβάνετε, επομένως αφιερώστε χρόνο ανάμεσα στις ρουφηξιές. Συνήθως, προτείνουμε μια ρουφηξιά το λεπτό για αρχάριους. Αυτό θα εξασφαλίσει ότι το πούρο σας καίγεται με σταθερό ρυθμό, αναπτύσσοντας τις αναμενόμενες γεύσεις και το πιο σημαντικό αποτρέπει τη ναυτία από πούρο.

Βήμα 8: Μην χτυπάτε αυτή τη στάχτη.

Η μακριά στάχτη προστατεύει το πούρο σας από την υπερθέρμανση και αποτρέπει αυτή την αντίδραση υπερθέρμανσης για να δημιουργήσει μια πικρή γεύση στο σχέδιο σας. Αφήστε τη στάχτη να πέσει με χάρη εκεί που θέλει να πέσει/ Μην ανησυχείτε αν συμβεί, ένα απαλό κούνημα και η στάχτη έφυγε. Μπορείτε επίσης να χτυπήσετε πολύ απαλά με το πούρο σας στο τασάκι, μην χτυπάτε πολύ δυνατά γιατί μπορεί να καταλήξετε με σπασμένο περιτύλιγμα.

Βήμα 9: Καπνίστε το πούρο σας μέχρι να αισθανθείτε καλά.

Αισθάνεστε υπέροχα; Συνεχίστε να καπνίζετε. Δεν νιώθεις τόσο ωραία πια; Αφήστε το πούρο στο τασάκι και φύγετε. Είναι το πούρο σας και πρέπει να το απολαμβάνετε μέχρι τη στιγμή που θα το νιώσετε. Ενώ το καπνίζετε, προσπαθήστε να το χωρίσετε στα τρία τρίτα, καθώς ορισμένα πούρα είναι κατασκευασμένα για να εξελίσσονται σε γεύση σε κάθε ένα από τα τρίτα.

Βήμα 10: Σβήστο σωστά

Όταν είστε έτοιμοι να αφήσετε το πούρο σας, τοποθετήστε το στο κέντρο του τασάκι και αφήστε το να σβήσει μόνο του. Μην χτυπάτε το πούρο σας στο τασάκι γιατί θα δημιουργήσει μια πολύ έντονη και αάσχημη μυρωδιά στο δωμάτιο. Αν το αφήσετε στο τασάκι θα βγει απαλά σε μια άοσμη μυρωδιά