Νέα & Ανακοινώσεις

Τι είναι το Πούρο;

18 Απριλίου

Τα πούρα είναι ένα φυσικό και βιοτεχνικό προϊόν 

Είναι φτιαγμένα από ένα πράγμα και ένα μόνο πράγμα – τον καπνό. 

Αγνός, ανόθευτος καπνός. Ούτε ένα φύλλο δεν έχει υποστεί χημική επεξεργασία ή τεχνητά αλλοιώσεις για γεύση ή οποιονδήποτε άλλο λόγο. Τα πάντα, από τη γεύση μέχρι το χρώμα, επιτυγχάνονται με φυσικά μέσα – και αυτό είναι μέρος της εγγενούς ομορφιάς του πούρου. Οι λάτρεις το γνωρίζουν καλά.

Στην πραγματικότητα, λίγα αναλώσιμα προϊόντα είναι τόσο φυσικά. Οι αντιληπτές γεύσεις, είτε γλυκές είτε πικάντικες, υπάρχουν στη φύση. Οι διάφορες δελεαστικές αποχρώσεις του καφέ επιτυγχάνονται μέσω μιας οργανικής διαδικασίας, χωρίς βαφές ή επιταχυντές ωρίμανσης. Τέλος να σημειώσουμε πως δεν υπάρχουν συντηρητικά που να αυξάνουν τη διάρκεια ζωής και δεν υπάρχουν γλυκαντικά, τεχνητά ή φυσικά. 

Διακόσια Ζεύγη Χεριών

Λέγεται συχνά ότι 200 ​​ζεύγη χεριών αγγίζουν το πούρο σας πριν φτάσει στον υγραντήρα σας. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι ο αριθμός είναι ακόμη μεγαλύτερος. Αρκεί να πω ότι κάθε φορά που ανάβετε ένα πούρο, πολλοί, πολλοί άνθρωποι με πολλές διαφορετικές δεξιότητες συνέβαλαν στο να σας φέρουν το απόλυτο χειροποίητο προϊόν. Υπάρχουν, φυσικά, πολλά άλλα βήματα ποιοτικού ελέγχου που διαφέρουν από λειτουργία σε λειτουργία, και σχεδόν όλα ολοκληρώνονται εξ ολοκλήρου με το χέρι, αλλά το θέμα είναι το εξής: ένα μόνο τυλιχτό πούρο, είναι μια τεράστια ανθρώπινη προσπάθεια, που απαιτεί 200+ αυτά τα χέρια στην τεχνογνωσία σε κάθε επίπεδο.

Ο καπνός υφίσταται ζύμωση

Ο καπνός υφίσταται ζύμωση για έναν απλό λόγο: δίνει στον καπνό καλύτερη γεύση. Η διαδικασία επηρεάζει τη γεύση και τη μυρωδιά του καπνού, καθιστώντας τον λιγότερο στυπτικό και μειώνοντας την πικρία, ενώ αναδεικνύει τις πιο λουλουδένιες, ξηρές και γλυκές πτυχές του. 

 Η γήρανση είναι σημαντική

Ο καπνός παλαίωσης παίζει ζωτικό ρόλο, τόσο πριν όσο και μετά την παρασκευή του πούρου. Όχι μόνο το φρέσκο ​​φύλλο παλαιώνει πριν τυλιχτεί σε πούρο, αλλά ένα πρόσφατα ολοκληρωμένο πούρο στις περισσότερες περιπτώσεις στέλνεται σε ένα δωμάτιο παλαίωσης όπου παντρεύονται τα καπνά και τα επίπεδα υγρασίας του πούρου μπορούν να σταθεροποιηθούν. Η τέλεια γήρανση επιτυγχάνεται όταν φέρετε ένα πούρο στην απόλυτη κορύφωση της γεύσης του. Στην κορύφωση, οι γεύσεις όχι μόνο είναι πιο ισορροπημένες και συνεκτικές, αλλά όλες οι ανεπιθύμητες ιδιότητες όπως η πικρία ή η σκληρότητα απουσιάζουν εντελώς. Ένα υπέροχο πούρο μπορεί να παλαιώσει για δεκαετίες, εφόσον η θερμοκρασία και η υγρασία είναι σταθερές καθ’ όλη τη διάρκεια.

Κατανοήστε την ανατομία του πούρου

Ένα πούρο αποτελείται από τρία κύρια μέρη: το περιτύλιγμα, το συνδετικό και το πληρωτικό. Τα τρία σχηματίζουν ένα σύστημα καπνίσματος και το ενιαίο σύστημα σχηματίζει έναν μοναδικό πούρο.