All About Cigars, Νέα & Ανακοινώσεις, Το πούρο του μήνα

Το πούρο του μήνα – Οκτώβρης

20 Οκτωβρίου

Cohiba Siglo I / Σειρά: LINEA 1492

Η Cohiba είναι στην κορυφή των πούρων Κούβας και ως εκ τούτου αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες μάρκες πούρων στον κόσμο. Δημιουργήθηκε το 1966 για τον ίδιο τον πρόεδρο Φιντέλ Κάστρο στο τότε εξαιρετικά μυστικό, αλλά τώρα παγκοσμίου φήμης, εργοστάσιο El Laguito. Στην αρχή, η μάρκα προοριζόταν ως δώρα για αρχηγούς κρατών και διπλωμάτες που επισκέπτονταν την Κούβα. Από το 1982 και έπειτα η Cohiba άρχισε να διατίθεται κανονικά και αγαπήθηκε πολύ. Το όνομα Cohiba προέρχεται μια αρχαία Taino Indian λέξη. Έτσι αποκαλούνταν οι δέσμες φύλλων καπνού που ο Κολόμβος είδε για πρώτη φορά να καπνίζονται από τους αρχικούς κατοίκους της Κούβας. Είναι η παλαιότερη γνωστή μορφή ενός πούρου Habano.

Οι σειρές Cohiba

Η Cohiba περιλαμβάνει τέσσερις διαφορετικές σειρές. Αρχικά, υπάρχει η Línea Clásica των οποίων τα έξι μεγέθη παρουσιάστηκαν μεταξύ του 1966 και του 1989. To Siglo I αποτελεί την έναρξη της σειράς Línea 1492, που δημιουργήθηκε το 1992 για να τιμήσει τον εορτασμό των 500 χρόνων από την άφιξη του Χριστόφορου Κολόμβου στο νησί της Καραϊβικής, την Κούβα.  Ένα πούρο της σειράς για κάθε 100 χρόνια. Η τελευταία προσθήκη έγινε το 2002 με το εμβληματικό Siglo VI.

Το Siglo I αποτελεί την ιδανική επιλογή για να απολαύσετε την αυθεντική γεύση Cohiba σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αποτελείται από μεστή και κρεμώδης γεύση και καπνίζοντάς το μπερδεύονται αρμονικά ξύλινοι τόνοι μαζί με τόνους καφέ στον ουρανίσκο σας, αφήνοντας μία γλυκιά αλλά πιπεράτη επίγευση στο τέλος.

Θεωρείται από τα γευστικά και εύκολα στο κάπνισμα πούρα.

Δείτε το πούρο